Botox

Vad är Botox?

 

Botox (botulinumtoxin) är det muskelavslappnande läkemedlet som används för att behandla rynkor genom att reducera ansiktsmimiken. Behandlingen lämpar sig främst för rynkor mellan ögonen, i pannan och i ögonens utkanter. Behandling under en längre tid leder på sikt till slätare hud och en försvagning av musklerna som behandlats. 

Botulinumtoxin används även i medicinska syften, exempelvis mot hyperhydros (problem med svettningar), tandgnissling och kronisk migrän.

Boka tid

Du bokar enklast tid genom Bokadirekt. Följ länken nedan för att komma till bokningsidan.

Hur går behandlingen till?

 

Behandlingen går till på så sätt att en liten mängd läkemedel injiceras i huden för att blockera nervimpulser i de utvalda partier (ansiktsmuskler) som ska behandlas. Detta bidrar till att motverka att muskeln drar ihop sig och framkallar rynkor. Därmed blir hudens yta slätare och rynkorna minskar. Botox har även en inverkan på talgkörtlarna som bidrar till en mindre oljig hy med minskade porer. Eftersom att behandlingen sker med en tunn nål brukar det inte göra ont men behövning finns alltid att få om så önskas. 

 

Man ska ej genomgå en botoxbehandling om man är gravid eller ammar, om man har en hudinfektion i de partier som ska behandlas eller om man har någon nervsjukdom. 


När börjar man se resultat och hur länge håller det?

 

Resultat av en botoxbehandling syns inte direkt efter avslutad behandling. Det tar några dagar innan man börjar se skillnad och fullt resultat ses efter cirka två veckor. De estetiska effekterna av Botulinumtoxin varar i genomsnitt i 3-6 månader, men tiden varierar beroende på hudens tillstånd, behandlat område, hur stor produktmängd som injicerats, livsstilsfaktorer och genetik.

En mjukare behandling kan ge kortare hållbarhet men kan ge ett mer naturligt resultat där viss rörlighet kvarstår och kan t.ex. i pannan vara nödvändigt på vissa individer för att slippa ett hängande ögonlock och en "trött" blick.

 

Biverkningar

 

Efter en botoxbehandling är det normalt att det behandlade området blir lite svullet och rött, detta går oftast över under närmsta timmen. Blåmärken kan också uppkomma.

Det förekommer ibland att patienter får en tillfällig huvudvärk efter ingreppet. Andra oönskade effekter efter en behandling är att medlet sprider sig till muskler man inte avsett att behandla vilket leder till ett estetisk oönskat resultat. För att undvika att medlet sprids och paralyserar andra muskler än de som behandlats är det viktigt att sköta eftervården noggrant. Om behandlingen utförs korrekt och eftervården sköts noggrannt påverkas endast de partier som behandlats, ansiktsuttryck och mimik i övrigt påverkas inte av behandlingen. 

 

Om du skulle få några biverkningar ska du kontakta din behandlare så snart som möjligt, så att han/hon kan hjälpa dig.

 

Eftervård

 

Under 24 timmar efter behandlingen ska du undvika att dricka alkohol, hård fysisk träning och användandet av make-up. Under första veckan efter behandlingen ska du undvika extrem exponering i solen, minusgrader och bastubad. Det är av högsta betydelse att man inte tar eller trycker på det behandlade området de närmsta 4-5 timmarna efter behandling och inte masserar, peelar eller skrubbar det första två dagarna.  Just efter en botoxbehandling av glabellan (arga rynkan, området mellan ögonbrynen) är det ytterst viktigt att inte ligga ner på fyra timmar, hoppa eller göra något annat som innebär att huvudet inte är upprätt. Detta för att minimera risken av spridning.  Vi på Aesthetic Med Clinic ser det av högsta vikt att följa upp patientens resultat därför ingår det alltid ett återbesök efter 14 dagar där vi tittar så allt ser fint ut. 

Kom ihåg att eftervården är lika viktig som behandlingen i sig för att uppnå ett så bra resultat som möjligt och vi finns alltid tillgängliga för att svara på era frågor och funderingar.

 

 


Andra behandlingar vi erbjuder

 

Fillers - Trådar - PRP - Skleroterapi - Hudföryngring


KÖP PRESENTKORT

Du vet väl om att du kan köpa presentkort hos oss på Aesthetic Med Clinic i Norrköping? Det är den perfekta gåvan att ge bort till någon som du tycker extra mycket om. Du kan komma in till oss på kliniken för att få ett fysiskt presentkort alternativt köpa ett direkt genom länken nedan.